Història Cansaladeries Aldomà

Des de 1964, a Cansaladeries Aldomà elaborem els nostres productes artesanalment de forma tradicional, seleccionant les millors matèries primeres per garantir productes únics i plens de sabor.

Fou pels anys 60 quan un jove anomenat Josep Maria Aldomà, fill d’una família humil de Sant Guim de Freixenet, i la filla petita d’una família podent del poble de la Tallada (Cal Felip), anomenada Concepció Navarro, es varen enamorar i varen unir les seves il·lusions i els seus propòsits de futur de poder-se unir com a família i obrir una cansaladeria a Barcelona.
En Josep Maria havia après l’ofici de cansalader de la mà del seu pare Emili, que treballava en una fàbrica d’embotits del mateix municipi on vivien. Per altra banda, la Concepció va marxar un temps a Barcelona per treballar de dependenta i aprendre a despatxar i a tallar com una bona professional del sector.

En Josep Maria i la Concepció van rebre les seves primeres núpcies el 24 de setembre de 1964, i en tornar del viatge de noces i gaudint de la il·lusió d’obrir el seu propi negoci, varen pujar per primera vegada les persianes de la Cansaladeria Aldomà, una botiga al barri de la Sagrada Família.
La passió per l’ofici va créixer de seguida per ambdues bandes en Josep Maria era molt treballador i tenia molta traça en l’elaboració artesanal dels millors productes porcins com ara el pernil dolç natural, la botifarra negra, la botifarra crua de pagès o la seva famosa botifarra d’ou, i la Concepció tenia una gràcia en el tracte alegre i una facilitat i desimboltura per atendre darrere el taulell i assessorar la clientela d’una manera que no passava desapercebuda, tenia un talent innat.

L’èxit no va trigar a arribar i, anys més tard, van prendre la decisió d’obrir una nova botiga al Mercat d’Hostafrancs; poc després, una al Carmel, una altra al Mercat de Sant Martí i una botiga al carrer Indústria, que més endavant es convertiria en l’obrador artesà.
En Josep Maria va entrar al Gremi de Cansaladers de Catalunya, on va poder aportar els seus coneixements formant part de la Junta.
La Maite, la filla gran, i en Josep Maria, el fill petit, com era tradició, també es van implicar en el negoci familiar, aportant la seva dedicació i amor a l’ofici. Tots dos van ajudar en les tasques d’atendre els clients i en l’elaboració de productes artesans de primera qualitat.

A principis dels 90, i amb la jubilació d’en Josep Maria i la Concepció, en Tomàs, el mitjà dels tres fills, que sempre havia estat implicat en el negoci familiar, va agafar el relleu generacional, i amb l’empenta heretada dels pares, el gran treball i dedicació, va aconseguir emprendre en un segon negoci. Per una banda, va unificar tots els establiments en un únic punt de venda, ampliant la parada al Mercat d’Hostafrancs i obrint un nou obrador equipat amb maquinària d’última tecnologia, però mantenint així viva la tradició familiar i seguint les receptes casolanes, amb la qualitat d’aquells productes que els seus pares havien iniciat. Per una altra banda, va emprendre obrint una fàbrica de productes de cinquena gamma del mateix àmbit però de venda a l’engròs.

Actualment, la família Aldomà continua mantenint viu l’esperit de les generacions de les cansaladeries, oferint als clients productes tradicionals, elaborats amb la mateixa passió i qualitat que varen impulsar els seus pares, ja que avui dia encara s’elabora amb el receptari dels anys 60 de l’avi Josep Maria, conservant el caliu de les receptes ben elaborades, sense presses i de gran qualitat, un saber fer que ha traslladat als seus nets, Tomàs i Pol, la nova i jove tercera generació de cansaladers Aldomà.
Volem dur-vos a la taula el sabor, l’olor i la textura de l’avi artesà, amb les receptes d’abans, d’ara i de sempre on no s’emmascara la qualitat del producte ni s’hi afegeixen colorants, per tal que gaudiu dels productes més bons i sans, com els que menjaven els nostres avis.